Hårborttagning

Hårväxt kan både vara önskvärt och inte önskvärt, det beror lite på vem du frågar och vart på kroppen du menar.

När man pratar om hårväxt på huvudet är det ofta mycket önskvärt och vi har en tendens att betala stora summor för ett fint och fylligt hår. Däremot är hårväxt på kroppen inte lika populärt.

Här har vi genom alla år velat ta bort hår på kroppen och använder idag allt från rakhyvlar, rakapparater, pincetter och vaxning till mer moderna metoder som permanent hårborttagning med laser.

Marknaden erbjuder oss konsumenter ett stort smörgåsbord av diverse produkter och varumärken.

Många lider av hårväxt i onödan.

Vi har alla olika kroppar och likaså olika hårväxt. Något vi alla har gemensamt är att håret nästan alltid kommer tillbaka efter att du rakat, plockat eller vaxat dig – det tar bara olika lång tid.

Med rakning som ett exempel växer håret nästan alltid tillbaka dagen efter och skapar en stubb och ett otrevligt kliande som för vissa kan vara mycket plågsamt. Rakning irriterar ofta huden och kan skapa röda prickar och inflammationer.

I värsta fall börjar håret växa inåt och det gör fruktansvärt ont. Med åren blir huden mer känslig och vi har kunnat se att till exempel kvinnor över 25 övergår mer mot vaxning, medan yngre kvinnor föredrar rakning. Så har det sett ut genom alla år men i idag ser vi att många kvinnor – och män också för den delen – dras mer mot permanent hårborttagning.

Tänk vad skönt att aldrig mer behöva bekymra sig av hårväxt igen. Att ständigt behöva ta bort hår på kroppen kan vara både tidskrävande och jobbigt. Ibland kanske du inte hinner, ibland kanske du inte vill men känner att du måste och vissa dagar glömmer du bort och kan behöva lida av det misstaget i olika sociala sammanhang.

Genom permanent hårborttagning behöver du inte bekymra dig över det längre. Tänk att aldrig mer behöva ägna en tanke åt håriga ben, armhålor eller hår på andra ofrivilliga ställen på kroppen för den delen.

Permanent hårborttagning.

Idag kan du slippa ofrivillig hårväxt och ta bort håret permanent – vilken befrielse! Permanent hårborttagning har funnits på marknaden i flera årtionden och metoder och produkter har utvecklats enormt genom åren.

Det bästa du kan göra för att känna dig trygg och säker vid hårborttagning är att alltid vända dig till en klinik med specialister på området. Du får aldrig lika bra resultat av permanent hårborttagning hemma som på en klinik. Kliniker använder alltid noggrant utvalda lasermaskiner för skonsamt och bästa resultat.

Beroende på vilken hudtyp och pigment du har väljs den bästa metoden ut för dig. Det finns permanent hårborttagning med laser och IPL. Laser utgör ett koncentrerat ljus som riktas mot hårsäcken som i sin tur omvandlas till värme som gör att håret slutar växa. Genom IPL tränger det starka ljuset ner genom hårkanalen till roten och bränner bort hårsäcken.

En beprövad och effektiv metod som grundas på vetenskapliga studier av specialister och experter.

Vilken metod som är bäst lämpad för dig bestäms på kliniken tillsammans med specialister, hudterapeuter läkare och utbildade experter.

Vissa kliniker arbetar även med utrustning som är FDA godkända, dvs. utrustning som visat effekt i vetenskapliga studier.

Skonsamt och snabbt resultat med hårborttagning.

Permanent hårborttagning kan göras nästan överallt på hela knoppen; i armhålor, axlar, bikinilinjen, bröst, fötter och tår, haka, hals, armar, ben rygg, ansiktet, händer, mage, nacke, polisonger, svank och överläpp.

Hårborttagning med laser upplevs inte göra speciellt ont och beskrivs ofta som små stickningar.

På bara 6-8 behandlingar är du klar med din behandling, lite beroende på var på kroppen det ska utföras och hår och hudtyp. Komplikationer med permanent hårborttagning är mycket sällsynt.