Vi måste modernisera bilparken

Sveriges bilpark är relativt föråldrad och vi ligger efter många delar av Europa. Moderna bilar drar mindre bensin, har bättre katalysatorer som rengör bättre. Många bilmärken presenterar dessutom elbilar vilket minskar utsläppen ännu mer, framförallt då koldioxiden. Vad gör man då med sin gamla bil när man skaffar en ny? Bästa är att lämna den till din närmsta bilskrot. Bilskrotarna är så pass utvecklade att man idag tar hand om minst 95% av bilen och man garanterar att inga farliga ämnen tar sig ut i miljön och ner i till exempel dricksvattnet.

Hur går en bildemontering till?

När du lämnar din bil till en bilskrot så börjas det med att man tömmer alla vätskor och gaser som kan vara farliga, airbags skjuts sönder och man börjar därefter plocka bort delar som kan användas på nytt och när man väl nått dit att man inte kan ta bort mer mosas bilen ihop och tuggas sönder till mindre bitar för att sedan smältas och skapa nya råvaror av.

Som synes gör bilskrotarna ett bra jobb med att vara en del av processen till en moderna bilpark och en bättre miljö. Skaffa en modern bil med jämna mellanrum och lämna din gamla till skroten, det tjänar vi alla på i slutändan. Bildemontering hos moderna bilskrotar är på sätt och vis som en form av återvinningscentral för bilar till skillnad mot tidigare en begravningsplats för gamla fordon.

Lämna ett svar